Viisi Suurinta

Ahventa Ratkaisee

Kilpailuaika on 22.1. - 27.3.

Ruoto Banner

PILKKILIIGA

PilkkiLiiga on kaikille avoin kalastuskilpailu, jossa joukkueet ympäri Suomea voivat kilpailla toisiaan vastaan. Sen sijaan, että kokoonnuttaisiin yhdelle alueelle pilkkimään niin nyt on mahdollisuus kilpailla itse valitsemalla vesistössä läpi parhaan pilkkikauden. Aina kun lähdet pilkille, voit olla mukana kilpailussa ja jokainen saatu iso ahven parantaa tulostasi. Tämä mahdollistaa useamman kilpailijan osallistumisen mukaan ja kilpailu ei aiheuta kalastuspainetta yksittäiseen vesistöön tai ajankohtaan. Kilpailun aikana saadut 5 pisintä ahventa ratkaisee.

KILPAILUFORMAATTI

Kyseessä on joukkuekilpailu ja yhdessä joukkueessa voi olla 1-3 henkilöä. Joukkueen ei tarvitse pilkkiä aina yhdessä vaan jäsenet voivat pilkkiä myös erillään, jolloin suosittelemme hankkimaan lisämittatarran jokaiselle jäsenelle. Kilpailun voiton ratkaisee joukkueen viisi pisintä ahventa. PilkkiLiiga kilpaillaan 22.1 – 27.3. Kalat raportoidaan pikemasters.fi sivustolla. Täytä raportointisivun tiedot ja lisää mittalautakuva. Paina “Päivitä raportti”, minkä jälkeen lähetä vielä saaliskuva, jossa kalastaja pitää saalista käsissään. Jaamme parhaita saaliskuvia somessa. HUOMIO! Älä ota mukaan poseerauskuvaan joukkueen nimeä tai joukkuenumeroa! Kalat mitataan kilpailunjärjestäjän toimittamalla mitalla. Jokaiselle joukkueelle toimitetaan yksi mittatarra, mutta halutessaan joukkueet voivat hankkia lisämittatarroja ja näin voi kalastaa eri paikoissa yhtä aikaa. Kalat on raportoitava kahden päivän sisällä siitä, kun ne on saatu ja kaikki kalat on oltava raportoituna kilpailun viimeiseen päivään mennessä. Yksi henkilö voi olla mukana vain yhdessä joukkueessa.

KILPAILUAIKA

PilkkiLiiga kilpaillaan 22.1. – 27.3.2021. Joukkue saa kilpailun alkaessa 22.1. klo 8:00 tekstiviestillä joukkueen kilpailunumeronsa, jota käytetään raportoinnissa. Kilpailu loppuu 27.3. klo 19:00 ja siihen mennessä on kaikki kilpailun kalat oltava raportoituna.

VOITTAJA

PilkkiLiigan voittaja on joukkue, joka on saanut 5 PISINTÄ ahventa liigan aikana. Jos joukkueilla on sama tulos, se jolla on pisin kala voittaa. Mikäli sekin on yhtä pitkä, sen jälkeen toiseksi pisin kala voittaa, jne. Mikäli kaikki kalat ovat saman pituisia, ratkeaa voittaja arvalla. Kilpailun tulokset jäädytetään kahdeksi viimeiseksi kilpailupäiväksi. PilkkiLiigan voittaja julkaistaan 27.3.2021 klo 20:00.

OSALLISTUMINEN

Kilpailuun voi ilmoittautua milloin haluaa, myös vaikka liiga olisikin jo käynnissä. Osallistuminen maksaa 29 € / henkilö. Ilmoittautumisen jälkeen joukkueen kapteenille lähetetään postitse mittatarra(t) ja liigan alkaessa tekstiviestillä joukkueen kilpailunumero. Maksu sisältää yhden mittatarran per joukkue. Jos jokainen joukkueen jäsen haluaa oman mittatarran, jotta jäsenet voivat esim. kalastaa itsenäisesti eri paikoissa, joukkueen kannattaa ostaa ilmoittautuessaan kullekin oma mittatarra. Tarra toimitetaan kirjeenä, joten sen toimittaminen vie 3-7 arkipäivää. Kilpailuun voi myös osallistua vaikka liiga olisikin jo käynnissä. Tällöin joukkue saa kilpailunumeron tekstiviestillä heti ilmoittautumisen jälkeen. Mittatarran saapumisessa kestää tosiaan muutama päivä, mutta joukkue voi tällöin halutessaan käyttää omaa mittatarraa virallisen tarran saapumiseen saakka.

KILPAILUALUE

Jokainen joukkue saa valita vapaasti vesistön Suomessa. Joukkueen ei tarvitse kalastaa aina yhdessä, vaan joukkue voi myös kalastaa eri vesistöissä samaan aikaan. Jokainen henkilö vastaa itse, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa kalastaa kyseistä vesistöä.

KALASTUSTAVAT

PilkkiLiiga käydään vapa / mies periaatteella. Sallittu kalastusmetodi on siis vain pilkkiminen jään päältä. Elävän tai kuolleen kalan käyttäminen syöttinä on kielletty

KALOJEN KÄSITTELY

Kylmän ilman takia PilkkiLiigassa hyväksytään myös kilpailukalojen tappaminen. Suosittelemme kuitenkin isojen yksilöiden vapauttamista olosuhteiden sen salliessa. Vapautettavien kalojen asianmukainen käsittely on erittäin tärkeää. Kaloja tulee käsitellä mahdollisimman hellästi. Mittaus ja kuvaus tulee suorittaa mahdollisimman nopeasti, välttäen kalojen ylimääräistä aikaa poissa vedestä.

RAPORTOININ ABC

  • Raportointi tapahtuu pikemasters.fi -osoitteessa. Sen voi tehdä kännykällä tai tietokoneella. Raportointisivu aukeaa kilpailun alkaessa. Joukkueet raportoivat aina kaksi kuvaa. Virallisen mittalautakuvan ja vapaa-muotoisen poseeraus- / somekuvan.
  • Viralliseen mittalautakuvaan tarvitsette joukkueen kilpailunumeron ja kilpailun järjestäjien toimittaman mittatarran. Mittatarra tulee liimata tasaiselle alustalle ja siinä on hyvä olla stoppari 0-kohdassa. Suosittelemme, että käytätte irrallista alustaa, johon mittatarra liimataan kiinni.
  • Kilpailunumero tulee olla näkyvissä mittalautakuvassa. Kilpailunumero on hyvä kirjoittaa esim. mittalautaan tai erilliselle pahvikortille. Kilpailunumero lähetetään kisan alussa tekstiviestillä. HUOMIO! Ethän lisää kilpailunumeroa poseerauskuvaan.
  • Kuvien tulee olla selkeitä ja niistä on selkeästi nähtävä että kalan pää on 0-kohdassa ja kuinka pitkä kala on. Kuva on otettava suoraan mittalaudan nollakohdan yläpuolelta, jolloin näkyy selkeästi, että kala suu on nollakohdassa. Kuvaa ei tule siis ottaa suoraan kalan tai kalan pyrstön yläpuolelta.
  • Kala tulee aina raportoida tasa senttimetrein. Pituus pyöristetään aina alaspäin tasa senttimetriin. 35,9 cm kala tulee raportoida 35 cm pituisena. Jokaisen kalan saa raportoida vain kerran. Vaikka saman kalan saisi uudestaan, sen voi raportoida vain kerran.
  • Kalan pitää olla mittalaudalla pää nollakohdassa ja vatsa alaspäin. Tällöin kalasta tulee aina kuvattuna sama vasen kylki. Näin pystymme varmistamaan, ettei samaa kalaa raportoida kahdesti. Mikäli kalan suu ei ole tarkasti nollakohdassa, vähennämme tuloksesta X määrän senttimetrejä.
  • Koko kalan täytyy näkyä kuvassa ja mittalaudasta täytyy näkyä riittävästi kalan pituuden määrittämiseksi.
  • Kilpailijoiden vastuulla on ottaa riittävän hyvät kuvat, joista selkeästi näkyy kalan pituus, ja että kuvassa ei ole tulkinnan varaa.
HUOMIO! Kisan Jury tekee aina lopullisen päätöksen voidaanko kala hyväksyä vai ei.

TULOKSET JA SEURANTA

AhvenLiigassa on reaaliaikainen tulosseuranta. Heti kun kala on raportoitu, se näkyy tuloksissa. Tuloksiin lasketaan viiden pisimmän yli 30cm ahvenen yhteispituus. Jos joukkueilla on sama tulos, se jolla on pisin kala voittaa. Mikäli sekin on yhtä pitkä, sen jälkeen toiseksi pisin kala voittaa, jne. Mikäli kaikki kalat ovat saman pituisia, ratkeaa voittaja arvalla.

Kilpailun aikana voit seurata oman ja muiden joukkueiden tuloksia Tulokset-sivulta. Tulokset ovat alustavia niin kauan kuin kilpailun Jury on käynyt kaikki kalojen kuvat läpi kilpailun päätyttyä. Kaloja kuvia tarkastetaan jatkuvasti, kun niitä raportoidaan, mutta tulokset saattavat vielä muuttua vielä lopullisen tarkastuksen jälkeen.

MUUTA

pikemasters.fi pitää itsellään oikeuden käyttää saaliskuvia omassa markkinoinnissaan. Kilpailun järjestäjä ei ole vastuussa kilpailijoista, eikä kilpailun aikana tapahtuneista onnettomuuksista tai vahingoista.

Jokainen kilpailija vastaa omista vakuutuksistaan. Osallistumismaksu on sitova, eikä sitä palauteta. Jokainen kilpailija on itse velvollinen huolehtimaan siitä, että heillä on voimassa oleva kalastuslupa. Suosittelemme AINA pelastautumispuvun ja jäänaskalien käyttöä.


Kalastus Logo
Kalastus Kanava Logo
Kalastus.com Logo